Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Ekim 2022 Pazartesi - 10:58

"İstanbul'da Yaşanacak Depreme Otomotiv Sektörü Hazırlıklı Değil!"

Premium araçlara servis hizmeti veren Aşin Otomobil, uzmanların son günlerde yaptığı "olası büyük İstanbul Depremi" uyarılarına atıfta bulunarak kritik bilgiler verdi.

 İstanbul da Yaşanacak Depreme Otomotiv Sektörü Hazırlıklı Değil!

Depreme dayanıklı konut ve işyeri yönünden halen çok büyük eksikleri olan İstanbul'un otomotiv tarafında da hazırlıksız olduğunu söyleyen Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, "İBB ve Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı araştırmalar sonucunda iyi ihtimalle yaklaşık 50 bin binada ağır hasara yol açacağı deprem, birçok ulaşım sorununu da beraberinde getireceği gibi, direkt olarak otomobilleri, tüm ticari araçları, oto servislerini ve nihayetinde sigorta şirketlerini etkileyecek. 5 milyona yakın aracın olduğu metropolde 10 araçtan sadece 2'sinin kasko sigortası var. Yıkılacak, hasar görecek binalardan etkilenecek araçlar büyük bir ulaşım krizine sebep olabilir. Tamir edilecek durumda olan araçları onarabilecek servislerin de ayakta kalması şart. Hazırlıklı olmalıyız." dedi.

 

Son günlerde tekrar gündeme gelen ve herkesi endişelendiren "İstanbul Depremi" konusunda Aşin Otomobil dikkat çekici uyarılarda bulundu. Deprem dayanıklılığına sahip konut hususunun en önemli konu olduğu olası depremde, ulaşımın da büyük önem taşıdığını belirten Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, otomotiv sektörünün depreme yeterince hazırlıklı olmadığını söyledi.

 

İstanbul'da yaklaşık 5 milyon araç tehlike altında

 

Artan kasko ve zorunlu trafik sigortası poliçe fiyatları sebebiyle birçok kurum ve bireyin sigorta yaptırmaktan imtina ettiğini kaydeden Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, "Sigortalı olma bilincimiz zaten düşüktü Enflasyon, yedek parça ve araç fiyatlarındaki artış sebebiyle artan poliçe fiyatları, kişileri sigorta yaptırmaktan alıkoymaya başladı ve her geçen gün oran düşüyor. İstanbul'da yaklaşık 5 milyon araç var ve 10 araçtan ortalama sadece 2-3'ü kaskolu. Binalar hasar gördüğünde, bu araçların da önemli bir bölümü hasar görecek ve hiçbir teminat altında değiller. Her araç milli servettir, bu konuda topyekun bilinçlendirme yapılmalı." dedi.

 

Hasarlı araçları onaracak servis bulamayabiliriz

 

İBB'nin ve Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı araştırmalar sonucunda İstanbul'da iyi senaryoda 50 bin binanın ağır hasar göreceği öngörüsünün var olduğunu hatırlatan Erdem, "Deprem sonrasında gerek hususi, gerek ticari, gerek kamu araçları, hepsi önemli göreve sahip olacak, ancak bu araçların hasara uğrayan ve onarılabilecek durumda olanlarını onarma ihtiyacı ortaya çıkacak. Oto servislerinde de depreme dayanıklılık hususunda çok büyük eksikler mevcut, birçok servis 40-50 yıllık binalarda faaliyet gösteriyor. Araçları onaracak servis dahi bulamama riski var. Kamudan otomotiv sektörü temsilcilerine, belediyelerden sigorta şirketlerine, vatandaşlarımızdan tüm sektör çalışanlarına, hepimizin deprem konusunda bilinçlenmesi, bir an önce gerekli önlemleri alması gerekiyor." açıklamasını yaptı.

 
Ağır Ticari Araç Pazarı Yüzde 22 Arttı
 
Avusturya İkili Geçiş Belgeleri…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağır Ticari Araç Pazarı Yüzde 22 Arttı
Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla toplam ticari ...
"Ülkemiz Büyük Bir Enerji Krizine Hazırlıklı Olmalı"
Ülkemizin en geniş yayılıma sahip olan şarj istasyonu şirketlerinden biri ...
Bin Adet Yunanistan İkili Geçiş Belgesi Sınır Kapılarında Kullanıma Açıldı!
UND, Yunanistan makamlarından temin edilen bin adet ücretli ikili geçiş ...
 
UND Erasmus + Yurtdışı Lojistik Staj ve Öğrenme Hareketliliği Programı Kapsamında Yurtdışına Gönderilecek Adayları Seçme Süreci Başladı
2022 - 2023 döneminde yurtdışına lojistik stajı veya öğrenme faaliyetlerine ...
Katalonya’da Sürüş Kısıtlamaları
Katalonya’da, 7,5 ton üzeri araçların 80 km/s hızı geçmeleri yasaklanmış ...
İzmir-Selanik RO-PAX Hattı Seferleri İçin İndirim Sağlandı
Yeni açılan İzmir-Selanik RO-PAX hattı seferlerinde belirli bir süre için ...
 
Hamzabeyli'de 27, Sarp'ta 22 KM!
UND'nin sitesinden alından günün sınır kapıları yoğunluk durumu... Haftasonu ...
Letonya ve Litvanya Geçiş Belgeleri...
Letonya ve Litvanya geçiş belgelerinin tükenmekte olduğu dikkate alınarak...
UBAK 3.Ülke Taşımaları İcmal Girişleri…
UBAK İzin Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi'nin 8 inci maddesinin birinci ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şofördikkatlkwbuskamyonumnews haberler türkiyekamyoncu