Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
   
  Nuray PEKCAN nuraypekcan@kamyonum.com.tr  
BETON
7 Mart 2018 Çarşamba

Geçtiğimiz yıl beklendiği gibi en büyük gelişme gösteren sektörlerin başında yine “İnşaat Sektörü” geldi. 2017’nin özellikle üçüncü çeyreğinde yakaladığı % 18,7’lik artış ile son 14 çeyreğin en yüksek gelişimi de göstermiş oldu.

İnşaatın temel bileşeni olan “Beton” da bu doğrultuda gelişimini sektörel bazda gösterdi. 2017 hazır beton sektörü için oldukça yoğun ve ekonomik anlamda olumlu sonuçlar alınan bir yıl olarak kayıtlara geçti. Bu sonucu, inşaat sektöründeki gelişmeleri, hazır beton tüketimi üzerinden ölçümlenen Hazır Beton Endeksi gösteriyor.

Beklentiler bu trendin inşaat ve dolayısıyla betonda önümüzdeki dönemde de devam edeceği yönünde. Ancak yetkililer, bu süreçte büyüme ve gelişmenin aynı şekilde devam edebilmesi için devletin de üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek gerekli tedbirler alınmaz ise rüzgarın tersine de dönebileceğinin altını çiziyorlar.

Yaptığımız söyleşide Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık Türkiye’nin, beton sektöründe ekipman üretiminde de önemli bir noktada olduğunun ifade ediyor. Avrupa’nın en büyük kamyon, beton mikseri ile dünyanın sayılı pompa üreticilerinin fabrikaları ve belki de Avrupa’daki diğer üreticilerden büyük kapasiteye sahip beton santrali üreticileri Türkiye’de. Yavuz Işık bundan 30-40 yıl önce Avrupa'dan ithal edilen makine teknolojisinin özellikle son 15-20 yılda geliştiğini, insan gücü ve bilgi birikimi ile donatılan hazır beton teknolojilerinin yurtdışına satılır hale geldiğini belirtiyor. Yaklaşık iki saat içinde kullanılması gereken bir ürün olması nedeniyle hazır betonun ihracının mümkün olmadığını söylerken, makine teknolojisini, insan gücünü ve bilgi birikimini ihraç ettiğimizin önemle altını çiziyor. Ve ekliyor; “Kaliteli beton üretimi için kaliteli ekipmanınızın olması gerekir.”

Biz de her zaman olduğu gibi yine gündemi takip ederek bu kez de Beton ve Beton Araçlarını mercek altına aldık. Beton nasıl bir üründür, nasıl saklanmalı ve taşınmalıdır; ilgili araç ve ekipmanların özellikleri; hatta bu tür araçların lastikleri ve aracı oluşturan diğer aksamların özellikleri ne olmalıdır? gibi…

Detaylı dosyamızı sizlerin görüşlerine sunuyoruz.


E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
error code: 524
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
şoför
kamyonum
truck
sondakika
src
news
bus
Kamyon
haberler