Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
23 Temmuz 2013 Salı - 09:16

'10 Numara Yağ' Önlemi İşe Yaradı

Özellikle kamyon ve otobüslerde kullanılan ‘10 numara yağ’ ile ilgili alınan önlemler meyvelerini veriyor. Büyük şirketler, yurtdışından baz yağı ve solvent getirerek irili ufaklı firmalara satıyordu. 10 numara yağ yapımında kullanılan bu ürünlerin satışının önüne geçildi

Kamyon ve otobüslerde kullanılan 10 numara yağa karşı alınan tedbirler sonuç verdi. 10 numara yağ yapımında kullanılan baz yağı ve solvent satışına yönelik kısıtlamanın ardından aylık ithalat 130 bin tondan 15 bin tona düştü. Madeni Yağ ve 

Petrol Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Selçuk Akat, alınan sonuçtan memnun olduklarını söyledi.

Gümrük ve Muhafaza yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 10 numara yağ olarak bilinen kaçak akaryakıt, piyasada bilinenin aksine kaçak yollardan yurda girmiyor. Tamamen yasalara uygun olarak ithal edilen ürünün amacına uygun olarak sanayide kullanılması yerine, amaç dışında yakıt olarak kullanıldığı için Petrol Piyasası Kanunu’na göre kaçak sayılıyor.

Daha önce az sayıda tedarikçi olarak bilinen firmalar tarafından yüksek tonajlarda baz yağı ve solvent, yurtdışından getirilerek gümrüklü saha olarak bilinen antrepolarda depolanıyor ve irili ufaklı yüzlerce firmaya devrediliyordu. Bu firmalar tarafından da indirimli ÖTV ile ithal ediliyordu. İrili ufaklı yüzlerce firma tarafından ithalat yapıldığından bunların takibinde ciddi zorluklar yaşanıyordu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bunun önüne geçebilmek için yaptığı çalışmayı geçen yıl tamamlamıştı. Resmi Gazete’de 12 Haziran’da yayımlanan düzenlemeye, “Gümrük antrepolarında depolanan solvent ve baz yağın satış suretiyle devrine, devralan tarafından serbest dolaşıma sokulacak olması durumunda izin verilmez.” ifadeleri eklenmişti. Yeni düzenleme ile baz yağı ve solvent antrepolardan devri kaldırıldı. Böylece firmaların bunu yurtdışından tedarik etmesi gerekti. Yurtdışından mal tedarik edilebilmesi için firmaların kayıtlı ve belli ölçekte olması şartı arandı. Ayrıca yeni düzenleme ile sadece sanayiciler tarafından yurtdışından baz yağı ve solvent ithal edilebildi. Getirilen bütün bu kısıtlamalar sonuç verdi. 10 numara yağ olan kaçak akaryakıtın hammaddesi olan baz yağı ve solvent ithalatı büyük ölçüde azaldı. Aylık 130 bin ton olan ithalatın 15 bin tona kadar düştüğü ifade edildi. Tonu bir milyon doları bulan bu ürünlerin engellenmesiyle, milyonlarca dolar yurtdışına çıkmamış oldu.

 
10 numaranın tamamen bitmesini en çok, düzgün çalışan madeni yağ sektörünün istediğini vurgulayan Madeni Yağ ve Petrol Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Selçuk Akat “Bu firmalar şu anda bütün sektöre yapılan kanaate dayalı, tespitsiz vergi incelemeleri ve bürokrasi yüzünden esas işlerini icra edemez durumda. Vergi incelemeliye kurunun yanında yaşın da yanmasını istemiyoruz. Madeni yağ sektörünün son yıllarda gösterdiği üretim ve ihracat başarılarının 10 numaranın gölgesinde de kalmasını istemiyoruz.” diyor.

 
TOMTOM Navigasyonla Tasarruf !
 
İSTAB Üyeleri ISUZU’nun İftar Yemeğinde
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 24 Temmuz 2013 Çarşamba 20:01

Yakanın yanına kar kaldı.biz yasak diye Euro mazot yaktık aradan çıktık arabamızı sattık.yağ yakanlar birer araba daha aldı sağolsun hükümetim.

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOMTOM Navigasyonla Tasarruf !
TomTom Navigasyon, trafiğin sıkıştığı durumlarda son beş yılın trafik ...
Treyler Sektörünü TIRSAN Temsil Etti
TIRSAN Treyler, Uluslararası CTI (Car Training Institute) Konferansı tarafından ...
Araçların 3/2'si Sınıfı Geçti
TÜVTÜRK verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında muayeneye giren araçların ...
 
Fransa DKV Box’ı onadı
Fransa’da 1 Ekim 2013′te yürürlüğe girmesi beklenen 3,5 ton ve üzerinde ...
Fırat Plastik Volvo'yla Yola Devam Ediyor
Sektörün liderlerinden Fırat Plastik filosunu tekrar Volvo ile yeniledi. ...
Goodyear Avrupa Kamyon Yarışlarında !
Avrupa FIA 2013 Kamyon Yarışında kamyonlar Goodyear lastikleriyle piste çıkıyor.
 
Pegasus'tan Kış Sezonu Fırsatı
22 Temmuz–28 Temmuz 2013 tarihleri arasında biletlerini alan Pegasus misafirleri ...
Akaryakıtta Bildirim Zorunluluğu !
Hava taşıtları için ÖTV tutarı sıfıra indirilmiş hava yakıtlarının kara ...
Yenilenen Jeep Grand Cherokee Türkiye’de!
Jeep Grand Cherokee'nin yenilenen versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumtreylerbus haberler şoförnewstürkiyeKamyonkamyoncu